2011-06-07 23:23:08• hírek • Kocsis Zoltán

"Csak" hárommal vertük San Marinót

Németh csak kapufáig jutott fotó: mls
Németh csak kapufáig jutott fotó: mls

Az év legkönnyebb meccsén Magyarország nem játszott se fényesen, se látványosan, se pragmatikusan, de így is teljesen magabiztosan nyert San Marinóban. Ezzel továbbra is három pontra vagyunk a finneket 5-0-ra kiütő Svédország mögött, de hattal vezetünk Finnország ellen. Hollandia más dimenzióban vezeti az E csoportot...

Magyarország és San Marino az ősszel már összecsapott egymással Budapesten, akkor Egervári Sándor csapata 8-0 arányban szabályosan legázolta a törpeállamot. Ezúttal nem csak az akkor összesen ötöt rúgó Szalai és Rudolf kiesése és az idegenbeli pálya tette nehezebbé a magyarok dolgát, hanem a napok óta tartó esőzések következtében fellazult talaj is. Az eső ráadásul a mérkőzés több szakaszában is szakadt, ami azért nem akadályozta meg a magyar fölényt és a helyzetek kialakítását. Ám sorrendben Szabics, Németh, Dzsudzsák, ismét Szabics és ismét Németh nem tudta megszerezni a vezetést. Hol Simoncini kapus, hol a kapufa (Németh esetében), hol pedig a partjelző állta útját a magyar gólnak - tévesen.

A 31. percben Vitaioli gyenge fejese okozott először némi gondot Király kapusnak, a másik kapu előtt pedig Szabics volt erőszakos, lövését azonban Simoncini bravúrral szögletre tolta. A sarokrúgás után azonban Lipták elé került a labda, aki tizenkét méterről, kissé jobbról laposan a hálóba bombázott.

A vezető találatot a szünet után Dzsudzsák beadását követően Szabics egy szép fejessel gyorsan megduplázta, ekkor pedig úgy nézett ki, talán nem csak zápor, de gólzápor is lehet. Ezt követően azonban a magyar csapat kissé visszavett, bár helyzetek így is akadtak bőven - Szabics, Lipták, Juhász Czvitkovics és Dzsudzsák révén. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Vitaioli a 68. percben igen közel került ahhoz, hogy 2008 novembere után San Marino ismét gólt szerezzen, ám fejese centikkel elkerülte a kaput.

Magyarország játéka lehetett volna meggyőzőbb is, látványosabb is, a labdabirtoklási fölénye néha bizony elég „csúnya volt" (elmaradtak a szép, ötletes passzok), ám ezúttal ez is bőven elég volt. Ráadásul a szerencsével sem álltunk hadilábon, hisz a 83. percben Koman távoli lövése Alex Della Valle könyökéről vágódott a jó néhány bravúrt bemutató Simoncini hálójába, beállítva ezzel a végeredményt.

Két győzelemmel vonulhat tehát a magyar válogatott két hónapos pihenőjére, majd augusztus 10.-én következik az Izland elleni barátságos mérkőzés, majd szeptember 2.-án a sorsdöntő csata Budapesten Svédországgal.

Európa-bajnoki selejtező, E-csoport:
San Marino - Magyarország 0-3
gólok: Lipták (40.), Szabics (49.), Koman (83.)
A csoport állása: 1. Hollandia 18 pont, 2. Svédország 15p., 3. Magyarország 12p., 4. Finnország 12p., 5. Moldova 6p., 6. San Marino 0p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: